FacebookE-mail

slider_container_pink_bg
 • slider5
 • slider7
 • slider2
 • slider4
 • slider3
 • slider6
 • slider12
 • slider14
 • slider13
 • slider1

Verbouwing

Wij gaan verbouwen! Via deze pagina houden we u graag up to date wat betreft al het nieuws rondom de verbouwing.

04-07-2018: De verbouwing komt steeds dichterbij!

Nieuws over de verbouwing
Allereerst iedereen heel hartelijk bedankt voor het helpen opruimen van het gebouw, het meedenken over de herindeling en de ontvangst van BSO Wijs. De bso is erg tevreden en ook wij hebben bijna al onze muzikale activiteiten normaal kunnen voortzetten. Dankzij feedback van de docenten hebben we hier en daar nog wat kunnen bijsturen. We vragen iedereen wel om erop te letten dat de geluidsstudio geen berghok wordt. Daar is hij niet voor bedoeld en bovendien geeft het niet fijn les als het er rommelig is. De bso kijkt uit naar de dakramen, verder zijn ze erg tevreden. Ook zien ze mogelijkheden voor muzikale samenwerking.

We kunnen (bijna) beginnen
Nu de lening van de Triodosbank met steun van de gemeente rond is, kunnen we de (bouw)omgevingsvergunning aanvragen. Zodra die binnen is, we hopen in september, kan het echte werk beginnen.

Ondertussen is het bouwteam hard aan de slag. Het lijkt een vruchtbaar team. In goede harmonie worden afwegingen gemaakt over de ruimten, isolatie, ventilatie, materiaalkeuze, licht, kleurgebruik, akoestiek en verwarming. De voorstellen worden doorgerekend onder leiding van bouwkundige Willard de Vries.

We kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten over de kleuren: antraciet, donkerblauw, grijs en wit. De welstandscommissie heeft deze kleuren goedgekeurd. De vloer krijgt in het hele gebouw de uitstraling van een houten vloer en wordt waarschijnlijk van pvc. We denken nog na over een accentkleur voor binnen die bij de andere kleuren past.

Driebergen kan niet zonder Aurora
En Aurora kan niet zonder Driebergen. Veel mensen in het dorp weten zelf niet hoe erg ze ons waarderen. Want wat zou een sinterklaasintocht zijn zonder muziek en hoe vermoeid zouden de kinderen kijken als er bij het defilé van de avondvierdaagse geen marsen werden gespeeld? Een koningsdagaubade zonder Aurora is inmiddels ondenkbaar geworden. En wat dacht je van een feestje zonder DAD? Saai! Onder al die mensen zijn zeker 500 gulle gevers te vinden. En daar willen we samen met jullie naar op zoek. Dus kom op 11 juli.

 

09-05-2018: Verbouwing start na de zomer!

Na de zomervakantie beginnen we met de verbouwing. Voor het zover is, moet er nog het een en ander gebeuren. Het belangrijkste is natuurlijk dat we verzekerd zijn van genoeg geld. Daar hebben we alle vertrouwen in, maar de officiële kanalen moeten het nog wel goedkeuren. De gemeente behandelt maandag 7 mei de garantstelling voor de lening van de Triodos bank. Tien dagen later wordt bekend of de gemeenteraad daarmee instemt. Daarna kunnen we de lening definitief afsluiten. De komst van BSO Wijs! is een fijne bron van inkomsten voor de komende jaren. Ook wordt er nog gewerkt aan publieksacties om geld binnen te halen. Ideeën daarvoor blijven welkom.

Dinsdag 8 mei is het bouwteam van start gegaan. Daarin zitten de Driebergse aannemers Van Rhenen en Roelofse, de bouwkundige Willard de Vries, enkele adviseurs, Steef en Mewis. Ze zullen concrete stappen plannen voor de verbouwing en keuzes maken.

De “rommel” van vorige week maandag in het gebouw leidt de eerste fase van de vernieuwing in. BSO Wijs! trekt bij ons in en zal drie dagen in de week van ons gebouw gebruikmaken. Dat kon niet wachten tot na de verbouwing. Lees ook de mail die Steef heeft gestuurd over deze samenwerking.

We zijn ondertussen begonnen met het opruimen van het gebouw. Spullen die we niet meer nodig hebben gaan weg, zaken die we nauwelijks gebruiken gaan in de blauwe container die op de parkeerplaats staat. De komst van de BSO was een mooie stok achter de deur om daar vaart achter te zetten.

De bestuurskamer is inmiddels omgetoverd tot een geïsoleerde lesruimte. Voor je muziekles kun je voortaan via de zijdeur naar binnen. In de zaal komen nieuwe, verrijdbare kasten, waarvan er twee voor onze spullen zijn. De BSO zal ze gebruiken als scheidingswand om het slagwerk buiten het bereik van de kinderhandjes te houden.

 

03-04-2018: Uitzwaaiconcert op 14 april

Op 14 april geven we het laatste concert in ons huidige muziekcentrum! Klik hier voor meer informatie over dit concert. 

 

02-04-2018: Wij gaan verbouwen!

Verbouwing
Al bijna 20 jaar (sinds 1999) mogen wij ons gelukkig prijzen met een eigen Muziekcentrum aan de Woerd in Driebergen. Afgelopen 20 jaar zijn de orkesten en de muzieklespraktijk fors uitgebreid en daarmee groeien we inmiddels uit ons huidige pand. Het succes heeft positieve kanten, maar voor de nabije en verre toekomst moeten we nu verder investeren. Daarom is er de afgelopen maanden door bestuur en leden nagedacht over de mogelijkheden voor een verbouwing aan de hand van drie belangrijke pijlers:

 • Verbetering van de multifunctionaliteit op sociaal-maatschappelijk en cultureel gebied. We groeien uit ons gebouw. Voor zowel repetities als muzieklessen is meer ruimte nodig. Het zou mooi zijn als we deze ruimte multifunctioneel kunnen inzetten. Zo zouden andere muziekgezelschappen van onze ruimten gebruik kunnen maken, maar ook bijvoorbeeld BSO’s.
 • Verbetering van de akoestiek van het gebouw. Het gebouw is op dit moment akoestisch niet meer bij de tijd en de geluidsdichtheid van de verschillende ruimtes zijn onvoldoende.
 • Verbetering van de duurzaamheid. Het gebouw is op dit moment zeer inefficiënt met energie. Een investering om het gebouw energieneutraal te maken zal dan ook prioriteit hebben. Het plaatsen van een warmtepomp, ledverlichting en zonnepanelen zullen onderdeel uit maken van het plan met een hoge duurzaamheidsambitie.

Samen met Willard de Vries van wdView ontwerp en bouwadvies is een plan uitgewerkt en er zijn gesprekken gaande met verschillende aannemers en installatiebedrijven voor de realisatie. Als ook de financiering helemaal rond is kan er dus binnenkort gestart worden met de verbouwing van ons muziekcentrum!

Financiering
Met de Gemeente en TRIODOS worden afspraken gemaakt voor de financiering, maar de vereniging zal zelf natuurlijk actief een bijdrage leveren en daarbij ook de gemeenschap van Driebergen-Rijsenburg vragen de plannen te ondersteunen. Deze ondersteuning kan een financiële bijdrage of lening zijn, maar ook kennis of andere donaties in materiele zin zijn uiteraard van harte welkom.

Nu al helpen? Graag!

 • Om een huidige lesruimte tijdelijk geluidsdicht te maken zijn we op zoek naar glaswol, een deur en gipsplaten.
 • Op korte termijn hebben we een zeecontainer nodig. Heeft u er een te leen? We horen het graag!
fotospotten